2009. december 29., kedd

Karácsony

Furcsa egy karácsony volt az idei, otthon hó esett aztán egy nap alatt 47,8 fokot nőtt a hőmérséklet, egy terrorista a gép helyett a lábát gyújtotta fel, én pedig eltöltöttem az első karácsonyomat 24 fokban Cocoa Beachen az óceánparton. Bár fürdeni nem volt kedvem a 21-22 fokos vízben több őrült is szórakozott ezzel. Nem is a víz hőmérséklete riasztott el, hanem a szél ami a vízből kifelé a kisebbeket törpökké változtatta a nagyobbakat pedig színtévesztő Shrek-ké mindenesetre kicsit kékek voltak...


Azt hittem itt nagyobb a karácsonyi őrület - eladni, eladni, eladni alapon, Magyarországon november elejétől elindul a gépezet, minden boltban karácsonyi dalok és sulykolják, hogy vegyél, vegyél - de itt a PC (Politically Correct) szemlélet megölte ezt az ünnepet. Nincs "Merry Chrismas" sehol, mert az keresztény, helyette van "Happy Holiday", meg "Season Greetings" amihez nem írtak dalokat és nem Találták ki, ha több felekezet van, meg valaki azokban sincs akkor hogy ünnepeljenek együtt, de azért sem bántanak meg senkit...

Meg egyébként is most volt a Hálaadás ami náluk nagyobb ünnep, csak a kereskedők szívták meg mert ott nincs ajándék... :o))

Mindenesetre mi azért Judittal csináltunk karácsonyfát, íme:




kagylót nem volt nehéz szerezni, a homok meg adott volt....

A lábamat azért megáztattam kicsit így a 3 óceánból kettő már megvolt... :o)))

Esztétikai okokból a blogban fellelhető képek nagyobbik részén a feleségem vagy a táj látható majd, íme egy olyan amelyiken mindkettő megtalálható:





Ha minden igaz ez lesz az egyik célállomás nyáron vagy északabbra New Smyrna Beach ha az óceánhoz jövünk, és állítólag innen a legjobb megnézni az űrrepülők kilövését is, Cape Canaveral itt van mellette.

A parton egy öngyilkosjelölt 5-6 év körüli kissrác madarakat idomított: kajával a kezében szaladgált a madarak pedig lekövették a mozgását... :o)))





Hazafelé fotóztam egy szösszenetet arról, hogy a Floridaiak hogy látják a karácsonyt, miközben a légi közlekedés megbénult New Yorkban és Washingtonban az egy éjszaka leesett 50-60 cm-es hótól:




ehhez nincs mit hozzáfűzni...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése