2010. február 6., szombat

dinnye

A görögdinnye király…

És itt igazán jók a feltételek a termesztéséhez, sok napsütés sok eső. Januárban is igazán finomat lehet kapni belőle… :o)) Az ananász is remek, lédús, édes és a citrusfélék is jók. De senkinek eszébe ne jusson szőlőt venni. Az íze nem rossz, csak nem szőlő, hanem köret, ami a perverzitásnak egy olyan foka melyet csak az eper múl felül, ami szép nagy, de olyan az íze mintha egy kútba öntetnének egy fél liter eperszörpöt… Eperre emlékeztet, de erre csak 2 perccel az elfogyasztása után jössz rá, mert addig fanyalogsz és bosszankodsz a külcsín és a belbecs között húzódó kibékíthetetlen ellentét miatt.

Ha már víz… A csapvíz felejtős, zuhanyzás közben húzza és szárítja a bőrödet a klór, annyi van benne, de ez legalább megokolható, mocsaras terület, kell a fertőtlenítés. De hogy a palackozott ásványvíznek miért kell gyógyszer ízűnek lennie??? Így felejtős a tea is és minden ami instant. Levesnek is csak forralás után jó a víz.

A folyadékbevitellel szerencsére nem lesz gond, Nyáron a napi 2-4 liter úgysem lenne megoldható vízzel, az ásványi anyagokat is pótolni kell, egy 946 ml-es – 32 FL OZ-os – izoton ital viszont csak 89 cent.
Amin kiakadtam az a Coca Cola. Az esküvőnk helyszínén egy 0,25-ös Cola 5$ volt, ha nem al inclusiv lett volna az út biztosan még most is ásnék a homokban tiszta forrásvíz után… Ha hajóval átmentél a személyzet szigetére az nagy üzlet volt, mert 2$-ért fél litert lehetett venni. Itt 32 doboz 0.33-as Cola 8$ vagyis a Maldívos 0,25 áráért 6,6 litert adnak… Ez azért dúúúúrva…

De mit várunk egy országtól ahol lehet szín szerint válogatott m&m’s-t kapni, hogy azokat se veszítsék el akik csak a pirosat vagy a sárgát akarják...

1 megjegyzés:

  1. En itt errefele azt fedeztem fel, hogy egyfele "gyumolcs" van, a tök, amit kulonbozo formajura tudnak termeszteni. Dinnye alaku tok, eper alaku tok... :)

    Viszont az igaz, hogy az m&m's minel sotetebb, annal finomabb! ;)

    VálaszTörlés